Het broeikaseffect

Mijn volgende bijdrage aan het debat over het klimaat betreft een aantal artikelen over het broeikaseffect. Het broeikaseffect is een eigenschap van onze atmosfeer die het mogelijk maakt om de gemiddelde temperatuur op Aarde op een aangename 15ºC te brengen. Zonder het broeikaseffect zou het veel kouder zijn op Aarde. Mijn serie artikelen houdt zich bezig met het beantwoorden van de volgende vragen:

  1. Wat is het broeikaseffect en hoe omvangrijk is het?
  2. Hoe komt het broeikaseffect tot stand?
  3. Wat is het antropogeen versterkt broeikaseffect en is het sterk genoeg om de opwarming van de Aarde te verklaren?

De artikelen komen voort uit een omvangrijke verzameling van losse notities die de auteur de afgelopen jaren gemaakt heeft in zijn studie naar het klimaat en de klimaatverandering. Het doel is om dit complexe vraagstuk op een begrijpelijke en samenhangende wijze weer te geven.

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in artikel en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het broeikaseffect

  1. natuurfreak zegt:

    Er moet wat gebeuren maar zoals altijd zijn er voor en tegenstanders en dan gaat alles veel moeilijker

    Like

  2. Het gaat inderdaad vreselijk langzaam. Terwijl toch redelijk duidelijk is dat er iets moet gebeuren en ook wat er dient te gebeuren. Een drastische besparing op energie en hernieuwbare energie. Maar er gebeurt wel iets maar het is “”to little and to late.”” vrees ik.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: Inhoudsopgave artikeltjes over het broeikaseffect | Raymond FANTASTische Horstman

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.