Links

Een lijstje van relevante links

Laat ik vandaag(Zondag 16 augustus 2015) eens een begin maken met mijn relevante lijstje van links. Laat ik eerst beginnen met een paar algemene links

Het WeerKlimaat en Klimaatverandering – Wikipedia

Meteorologie of weerkunde is de studie van het weer

Klimatologie – De wetenschap die zich met het klimaat bezig houdt

Klimaatverandering kwam in het eind van de 20ste eeuw in de belangstelling vanwege een geobserveerde opwarming van de Aarde.

Het IPCC is de instantie die zich bezighoudt met de gevolgen van klimaatverandering en haar website. Het IPCC of het Intergovernmental Panel on Climate Change is een organisatie van de Verenigde Naties, opgericht in 1988, om de risico’s van klimaatverandering te evalueren. Het panel bestaat uit honderden experts uit de hele wereld, vanuit universiteiten, onderzoekscentra, ondernemingen, milieuorganisaties en andere organisaties. Het IPCC doet zelf geen onderzoek, maar evalueert onderzoek dat is gepubliceerd in aan collegiale toetsing (peer reviewed) onderworpen wetenschappelijke tijdschriften.

http://climate-changing.tumblr.com/post/104832575978/hi-recently-my-ta-argued-that-the-greenhouse  Dit was de directe aanleiding om mijn artikel en uiteindelijk deze blog te beginnen. Het is de volstrekte eenzijdigheid die mij irriteerde. Wel proberen het verschil in temperatuur van de Aarde en de Maan ‘s-nachts te verklaren uit het Broeikaseffect maar er is zelfs geen poging om het eveneens zeer grote verschil overdag te verklaren. Ergens kan dit niet kloppen. Van af deze repost ben ik begonnen om mijn aantekeningen na te lezen en met het basis idee van een alternatief model te komen dat wel rekening houdt met het bestaan van een dagkant en een nachtkant. Je heb te maken met een dagkant die opwarmt en een nachtkant die afkoelt. Dit is een dynamisch evenwicht. Dan mag je gebruik maken van Het Stefan-Bolzmann Model dat gaat over Black-Body radiation.

Een repost op mijn Weblog The Changing Climate een tumbler account

The greenhouse effect – Wikipedia the free Encyclopedia

Stefan-Bolzmann Model – Wikipedia the free Encyclopedia

Black-Body radiation – Wikipedia the free Encyclopedia

Wikipedia is een prima plek om te beginnen je in te lezen. Het bevat veel bronnen en verwijzingen naar zaken die belangrijk kunnen zijn voor je onderzoek.

http://climate-changing.tumblr.com/post/104482399438/scienceisbeauty-watch-how-europe-is-greener Deze repost gaf mij een idee voor een alternatieve verklaring van de opwarming van de Aarde. Bos heeft van alle vormen van landgebruik de laagst Albedo. Het weerkaats zonlicht het minst en zorgt op deze manier ook voor opwarming. Is dit effect sterk genoeg om de opwarming van ca 1 ºC te kunnen verklaren. Dat moet blijken uit het alternatief model.

http://www.nationalgeographic.nl/artikel/hoeveelheid-groen-op-aarde-neemt-weer-toe Een bevestiging van het feit dat de Aarde groener en dus donkerer wordt. Helaas vind er ook op grote schaal ontbossing elders plaats. Zie volgend artikel.

http://www.nationalgeographic.nl/artikel/satellietbeelden-ontbossing-blijft-toenemen

Albedo – Wikipedia the free Encyclopedia

Joseph Fourier – Deze wetenschapper geldt als de uitvinder van het Broeikaseffect en zijn belangrijkste Artikel uit 1824

Van de vele artikelen die ik heb door genomen zijn er een paar die meer dan belangrijk wren voor mijn onderzoek;

Earth’s Annual Global Mean Energy Budget, J. T. Kiehl and Kevin E. Trenberth (pdf bestand) met het iconisch plaatje hoe de zonne-energie verdeeld wordt.

Climate and Earth’s Energy Budget, by Rebecca Lindsey, January 14, 2009

Global Warming, By Holli Riebeek, Design by Robert Simmon, June 3, 2010

Artic reflection, by Rebecca Lindsey, january 31, 2007

NASA Earth Observatory de bron waar veel te vinden is over klimaat en verandering

Andere weblogs die ik bijhoudt;

The Paintrist Files over schilders en schilderijen.

Dutch and Flemish Painters over schilders uit Nederland, België en Luxemburg.

The Changing Climate over het veranderend klimaat o.a over AGW.

Taak: Toevoegen van links

Een reactie op Links

  1. Linke Loetje zegt:

    Tijd om eens links en rechts rond te kijken voor wat relevante links.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.