About

Deze blog gaat over klimaatstudies. Een onderwerp waar ik al jaren grote belangstelling voor heb.

Deze blog is opgezet om mijn artikel te publiceren en zo deze voor een ieder die interesse heeft toegankelijk te maken.

Mijn artikel gaat niet over klimaatverandering maar ontkent deze verandering evenmin. Ik beschouw het gewoon als een feit. Mijn artikel is een weergave van een onderzoek waar ik de afgelopen 3 maanden mee bezig ben geweest. Doel van mijn onderzoek is om uit te vinden of je de gemiddelde temperatuur van de Aarde van circa 15 °C kunt verklaren met een model dat geen gebruik maakt van zaken als het broeikaseffect. Bij het begin van mijn onderzoek had ik geen flauw idee of dit zou lukken. Er was slechts een uitgangspunt. De energie die door de zon wordt ingestraald wordt niet gelijkmatig verdeeld over het aardoppervak. De zonne-energie wordt geconcentreerd op slechts 1 helft die ik de dagkant noem. De anderen helft, de nachtkant, krijgt niets. Vanuit dit vanzelfsprekend begin ben ik verder gegaan heb gekeken of dit daadwerkelijk mogelijk was. Het artikel leek mij heel plausibel maar de reacties die ik hierop kreeg hebben mij er toe gebracht om toch eens verder te gaan met mijn onderzoek. Het geen meerdere artikeljes heeft opgeleverd.

Ik wens U veel plezier bij het lezen van het artikel “Had Fourier ongelijk?” en de andere artikelen die ik later heb gepubliceerd en wat ik verder nog hoop te publiceren.

Mijn artikel en gezien de avatar mijn weblog draag ik op aan Joseph Fourier, een geleerde die zijn tijd ver vooruit was. In feite zo ver dat er niet eens een foto van hem bestaat. Het fototoestel moest nog worden uitgevonden!

Hieronder zijn portret en een verwijzing naar Wikepedia, the free encyclopedia.

Joseph_Fourier_(circa_1820)

Joseph Fourier

Advertenties

4 reacties op About

 1. petrel41 zegt:

  Congratulations, Raymond!

  I have nominated your blog for the 2016-2017 Tag.

  More about this nomination is at

  https://dearkitty1.wordpress.com/2017/06/22/2016-2017-tag-thanks-dolly/

  Liked by 1 persoon

 2. geno zegt:

  welkom en proost:

  Like

 3. anoniem zegt:

  Mag ik vragen welke studie je gedaan hebt? Is deze site ook ontworpen voor een studie of uit eigen interesse? Ik zit er aan te denken om milieuwetenschappen te gaan studeren namelijk en heb je site met veel interesse bekeken.

  Like

 4. IK heb HBO analytische chemie gedaan. Deze site is beide. Persoonlijke belangstelling voor weer en klimaat. Dit heb ik sinds ik als tiener een Britse serie op Tv zag “The weather machine”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s