Temperatuur anomalie voor de maand juli

De maand juli is weer voorbij dus is het weer tijd voor een update.  Ik volg het gebeuren nu al sinds een jaar. Laten we beginnen met statistieken voor de wereld als geheel;

stat-juli-rean

Er lijkt sprake te zijn van een golf beweging in de gemiddelde temperatuur anomalie. De laagste waarde die we aantroffen voor de wereld als geheel waren 0,1°C en de hoogste waarde die we aantroffen was 0,9°C. Voor de regio’s vonden we veel grotere afwijkingen.

Laten we de statistieken voor de regio’s voor de maand juli er eens bijnemen;

juli-regio-stat

Opnieuw was er een heel lage waarde voor Antarctica namelijk -4,9°C. De spreiding rond het gemiddelde voor Antarctica was weer eens heel groot. De spreiding voor de meeste regio’s is vrij klein.  Laten we tenslotte als laatste kijken naar de gemiddelde waarden voor de regio’s;

regio-mean-juli

Er komt een heel duidelijk patroon naar voren. De temperatuur anomalie voor het zuidelijk halfrond in een stuk lager dan voor het zuidelijk halfrond. De tropen komen goed overeen met de globale ontwikkelingen en de beide poolgebieden laten heel afwijkende waarden zien waarbij opvalt dat de Noordpool een stuk hoger scoort dan de zuidpool. De hoogste waarde voor de temperatuur anomalie was voor het noordpoolgebied en wel 5,2°C en de laagste waarde voor het zuidpoolgebied namelijk -4,9°C. De poolgebieden zijn werelden van extremen. Vandaar ook misschien dat er maar weinig mensen willen wonen.

Nog even kort wat statistieken als we de afgelopen 12 maanden als uitgangspunt nemen. Het gaat hier om temperatuur anomalieën dat zijn afwijkingen ten opzichte van de basis periode 1979-2000. De wereld als geheel had een opwarming van 0,455°C et gemiddelde voor het Noordelijk halfrond was bijna twee keer zo hoog met 0,878°C. Het zuidelijk halfrond bleef hier sterk achter met slechts 0,030°C. De tropen waren vrijwel in overeen stemming met de globale opwarming met 0,507°C. De meeste opwarming vindt plaatst in het Noordpoolgebied. Met een opwarming van 1,889°C was de opwarming ruim 4 vier keer zo hoog. Het zuidelijk halfrond laat met een opwarming van -0,100°C juist een afkoeling zien. De opwarming van de Aarde was dit jaar toch iets voor het Noordelijk halfrond en het Noordpoolgebied. Dit was weer het het voor de rubriek temperatuur anomalie.

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in Rubriek, temperatuur anomalie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.