Rubriek duurzaamheid mei 2019

Het is weer eens tijd om de rubriek duurzaamheid up te daten. Er is genoeg over te vinden in de nieuwsite’s. Dat het onderwerp niet aan de orde zou komen blijkt beslist niet waar te zijn. Er is juist veel aandacht voor. En dat is ook nodig. Ondanks alle goede voornemens valt het met de duurzaamheid best wel tegen. Eigenlijk valt het heel erg tegen. We praten er veel over maar doen niet zo heel veel. Veel plannen ook in de politiek maar maatregelen blijven uit.

Een serie links uit de Nederlandstalige online mainstream media;

Rechter: Nederlands stikstofbeleid in strijd met Europese natuurwetgeving

Rivieren over de hele wereld vervuild met antibiotica

Grolsch komt met alternatief voor kartonnen biertray op festivals

Asbestslachtoffers doen aangifte tegen Tata Steel voor snelle uitkering

Ergernis over geadresseerde reclamepost: ‘Niet meer van deze tijd’

Maleisië stuurt 3.000 ton plastic afval terug naar herkomstlanden

Nieuwe studie: Luchtvervuiling beschadigt vrijwel elk orgaan in het lichaam

Overheid opent site tegen onzin over chemische stoffen in producten

AH wil minder voedsel weggooien met ‘dynamische kortingen’

Brouwers stoppen bier vaker in blik, ondanks slecht imago

Dan wijndrinkers. Wij gooien ons lege wijnflessen keurig in de glasbak. Wat bedoelt u met recyclen? Moet ik de flessen soms terug sturen naar Zuid Afrika, Australië of Chile?

En dan het goede nieuws. Misschien niet zo goed nieuws als je een schaap bent;

Voor het eerst wolvenpaar gefotografeerd op de Gelderse Veluwe

Dit was het dan weer voor de rubriek duurzaamheid. Niet te veel in een keer. Overdaad schaad.

 

 

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in duurzaamheid, Rubriek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Rubriek duurzaamheid mei 2019

  1. Matroos Beek zegt:

    Hier ben ik een behoorlijk tijdje zoet mee. Interessante rubriek.

    Like

    • Graag gedaan. IK ben al jaren bezig met klimaat en de verandering. Het is heel interessant en ook best wel relevant als je in een land woont dat nu al voor een groot deel onder de zeespiegel ligt. Waar ik woon is het hoog en droog maar zonder de rest van Nederland wel een beetje erg saai en eenzaam.

      Like

  2. natuurfreak2 zegt:

    Meer bier in blikjes? zelf drink ik geen bier maar denk dat brouwers wel weten wat ze doen.Daar zal wel erg veel onderzoek naar gedaan worden. sorteren en recycleren moet en doe het zelf al lang men mag ook eens denken aan oudere mensen want dranken in glazen flessen wegen ontzettend zwaar en kunnen mensen bij valpartijen erg kwetsen..Statiegeld goed maar ook hier weer het probleem van het gewicht.men is er nog niet uit

    Geliked door 1 persoon

    • Het valt in de praktijk vaak heel erg tegen. Wijn in papieren pakken gaat de meeste wijn drinkers te ver. Wijn in plastic flessen voelt heel erg goedkoop aan. Het oog wil ook wat. Zo’n 30 jaar geleden hadden we al discussie over wegwerpbekers. Ik werkte toen aan de universiteit en we hadden tonnen aan afval. Zou een keramische beker beter zijn. We kwamen er niet uit wat nu echt beter was maar het scheelde de universiteit massa’s geld dus gebeerde het. Economische belangen geven nog vaak de doorslag. Vandaar de vele subsidies en heffingen van de overheid.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.