Op de valreep

Vandaag vieren we feest. Op de valreep. De valreep van oktober. We vieren met goede reden. Niet omdat er een Klimaattop is in Glasgow. Dat is niks bijzonders. Dat is de GOP 26. Het is de 26ste poging om de CO2 emissies te reduceren. Er zijn landen waar men moeite deed en soms heel veel. Maar globaal stijgen de CO2-emissies en zijn ze ver boven het niveau van 1990. Weet u nog hoe men steeds weer riep dat we onder dit niveau uit moeten komen anders vergaat de wereld? Of de wereld vergaat weet ik niet. Maar vandaag vieren we Feest. De zomertijd is afgeschaft. De klok terug gedraaid. Terug naar de standaard tijd, de normaliteit. Nee spellingscontrole, dit is geen type fout. Waarom is de zomertijd ooit uitgevonden en wanneer. Lang geleden met als officieel doel om steenkool te besparen in schaarse tijden. In werkelijkheid slechts een slimme truc van de bazen om de knechten harder te laten werken zonder ze meer te hoeven betalen. Vandaar dat we vandaag feest vieren. En nu niet meteen vuurwerk afsteken. We vieren feest door een uur langer te kunnen uitslapen. Dit is het uur dat je gestolen werd toen de zomertijd werd ingevoerd. Weet u nog in maart van dit jaar nadat de EU keer op keer beloofd had de zomertijd af te schaffen? Wat leert dit ons nu? Wacht niet op de overheid om de wereld te redden. Verbeter de wereld en begin bij u zelf. Draai de klok een uur terug en laat de klok hier staan. Vier feest en tel de dagen dat je vrij bent van uitbuiting. En dan als de winter voorbij is en het voorjaar aanbreekt en de baas weer probeert om de zomer-uitbuit tijd in te voeren zeg je nee. Bekijk het maar. Ik doe niet meer mee. Reblog dit stukje met hashtag #ik doe niet meer mee en voeg toe #ik ook niet. bedankt mede verbeteraars en volgers en bezoekers. Tot volgende maand.

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in activisme, ik doe niet meer mee, ik ook niet, opmerking en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Op de valreep

 1. Rob Alberts zegt:

  Ik herinner mij nog de verschillende werktijden in de zomer en in de winter.
  Ik kreeg per dag betaald bij zaterdagbaantje.
  De vaste werknemer kreeg onregelmatig vakantiezegels.
  Er bestond ook zoiets als regen- en vorstverlet.
  Al werd er van ons vooral verwacht om de regen en de kou te trotseren.
  En klagen mocht zeer zeker niet.

  Daarna belandde ik in fabrieken. Daar waren weer andere Mores. Ruim voor tijd in de rij bij de prikklok wachten. Maar wel op volgorde van anciënniteit. Waarbij ik wel weer goede herinneringen aan nachtdiensten heb. Al kon ik bij die bioritme verstoring steeds slechter slapen overdag.

  Stille groet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Voor de liefhebbers van hoe we ooit aan de zomertijd zijn geraakt:
  Zomertijd en wintertijd, waarom en sinds wanneer?
  Copy en past, zoek in Google.

  Like

 3. meninggever zegt:

  Ooit ingevoerd door de Duitsers heb ik wel eens begrepen. Toen een tijd weer uit geraakt en daarna in de jaren 70 of zo weer ingevoerd. Om energie te besparen. Zal dus wel uit 1973 of daaromtrent zijn geweest toen Den Uyl nog premier was. Een truc die niet werkt. De boel verwart, mensen van de leg brengt en domweg te weinig soelaas biedt om de wereld echt te verbeteren. Net als die flauwekul in Glasgow. China, India, Rusland en Turkije doen niet mee. Samen met nog wat totalitaire staten goed voor 80% van de uitstoot. Al die deelnemers in Glasgow praten dus over die 20%! Waarvan de EU 8%. Toneelstukje. Maar gelukkig besluit men wel dat in die landen die niet mee doen de boskap moet worden gestaakt. Zou dit dan ook goed nieuws zijn voor de stopzetting van biogascentrales waarvoor hele wouden worden gekapt?? Vast niet!

  Geliked door 1 persoon

 4. natuurfreak3 zegt:

  Voor mij mogen ze het afschaffen want heb nog klokken die zich zelf niet goed zetten. Wat een gedoe. AUB afschaffen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.