Mededeling

Deel 8b – de vier seizoenen, is nu ook af. Het heeft veel bloed, zweet en tranen gekost en veel meer werk en tijd dan verwacht. Maar het is nu af en kan binnenkort worden gepubliceerd. De resultaten waren anders dan verwacht maar dat heb je wel vaker bij onderzoek. Je komt vaak voor verrassingen te staan maar dat is het leuke van onderzoek. Als je van te voren weet wat je er uit komt kun je het net zo goed achterwege laten. Doordat de resultaten anders waren dan verwacht is er het nodige aan correctiewerk te doen. Het blijkt dat als je het globale model opsplits in breedtegraden, je het model ook dient op te splitsen in de seizoenen. Het is anders niet mogelijk om een goed resultaat te krijgen van het jaargemiddelde. Uit eerder onderzoek blijkt dat je de temperatuur per breedtegraad kunt bepalen aan de hand van de hoeveelheid zonne-energie en de herverdeling ervan van de tropen naar de poolgebieden. Na het opsplitsen van de resultaten over de seizoenen en het bepalen van het jaargemiddelde uit de seizoenen bleek dat de poolgebieden veel meer zonne-energie krijgen dan verwacht. Ze hadden dus ook minder herverdeling ervan nodig om de temperaturen van de poolgebieden te kunnen verklaren. Dit betekent dat deel 6 en deel 7 dienen te worden gecorrigeerd. De berekeningen en de grafieken en tabellen dienen opnieuw. En het is afwachten wat de conclusies zullen zijn. Ze zullen moeten worden bijgesteld. Dat staat wel vast maar de verwachting is dat de grote lijnen wel blijven staan. Maar zoals eerder gezegd; de verwachtingen bij onderzoek komen lang niet altijd uit. Maar zoals gezegd is dit juist wat onderzoek zo leuk maakt.

Het programma voor de komende maanden houdt dus in dat deel 6 en deel 7 en mogelijk deel 8a gecorrigeerd dienen te worden. Daar ben ik wel even zoet mee. Het houdt je van de straat en helpt dus om de lock down door te komen die inmiddels al weer is verlengd. Het gaat veel langer duren dan verwacht tot we weer tot een normaal bestaan kunnen overgaan. Zullen we het nog meemaken dat we weer ouderwets elkaar de hand mogen geven of is dit gebruik voor altijd verdwenen?

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in opmerking en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.