Update corona pandemie

Corona is nog lang niet uitgewoed. Het heerst nog al om. Wereldwijd hebben we nu al meer 50 miljoen besmettingen en zijn er inmiddels al 1,63 miljoen mensen aan overleden. Het is vooral in de Verenigde Staten en in Europa dat het nu heel erg is. In de VS zitten we inmiddels al weer in de derde golf van besmettingen. Het dagelijks aantal nieuwe besmettingen dat wordt vastgesteld bedraagt ruim 100.000. Het is precies zo erg als gevreesd. Het is de eerst prioriteit van president-elect Joe Biden om grip te krijgen op de situatie. President Trump heeft het volledig verknoeid. Als je mij vraagt wat hem de verkiezingen heeft doen verliezen ben ik geneigd om te zeggen dat het ligt aan het totaal verknallen van de corona crisis. Ook in deze update de Top 10 van besmettingen en overledenen;

De verwachting dat India de VS zouden inhalen als nummer 1 van het aantal besmettingen is niet uitgekomen. In India is de eerste golf aan het uitdoven. Het is er nog lang niet voorbij maar het gaat niet meer zo snel. In de VS zoals gezegd is de derde golf volop bezig en blijft de VS eenzaam boven aan de lijst staan. Wat ook te zien is hoe de situatie in Europa aan het verslechteren is. Als je alle 47 landen van Europa bij elkaar optelt kom je inmiddels aan ruim 12 miljoen besmettingen. Het gaat hier ook niet goed. Er zijn aanwijzingen dat in Nederland de tweede golf over het hoogtepunt heen is. Laat ons hopen dat dit doorzet. Corona is geen griep. Het is veel gevaarlijker.

Wat verder opvalt is dat landen die hoog scoren op de ene lijst ook hoog scoren op de andere lijst. Er zijn mensen die zeggen dat de hoge score het gevolg is van het feit dat er op grote schaal wordt getest. Dat is maar gedeeltelijk waar want wat er niet is kun je ook met heel veel testen niet aantonen. De besmettingen zijn er gewoon en geven aan dat de situatie serieus fout is in een heleboel landen. Een overzicht van de situatie in Europa;

Er is een beetje en misschien wel heel veel optimisme voor nodig om in de grafiek te zien dat de tweede golf aan het afvlakken is. Maar in tijden van crisis is een flinke dosis optimisme nodig. Maar ook een flinke dosis realiteitsbesef. Om het corona virus er onder te krijgen hebben we een vaccin nodig. Men is druk bezig met het ontwikkelen ervan. Het zou een fantastisch kerstcadeau zijn als het zou lukken.

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in corona, Rubriek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.