Update corona curven types

In Nederland en de omringende landen zijn we nu een heel eind op de goede weg. Het is nog niet over maar het is veel minder erg dan het was. De maatregelen hebben een gunstig effect gehad op het terug dringen van het virus. Dit geldt voor de meeste landen in West en Zuid Europa. Helaas is Zweden de uitzondering. Ze deden niet wat de rest wel deed en dat is het toepassen van een intelligente lockdown. Naar het waarom van deze blunder kan ik alleen maar raden. Zoals ik ook alleen maar kan raden hoe de Zweden zo met hun gezondheid laten sollen. Zijn ze daar dan zo blind dat ze niet in de gaten hadden wat er in de rest van de wereld plaatsvindt? Ik weet het niet maar het is diep triest zoals er met mensen wordt gesold. Voor zover West en Zuid Europa. In enkele Oost Aziatische landen gaat het ook vrij goed. Dat zijn dan rijke en goed georganiseerde landen zoals China, Zuid Korea en Japan. Ook in Australië en New Zeeland gaat het vrij goed. In de rest van de wereld gaat het een stuk minder. Het verslechterd met de dag. Het is vreselijk. Laat ons de stand van zaken opmaken met de typen van curven van nieuwe besmettingen per dag. De bron is de site van de John Hopkins Universty;

Type I – De epidemie is nagenoeg over; Dat zijn zoals gezegd de West en Zuid Europese en enkele Oost Aziatische Landen; China, Japan, Zuid Korea en Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, Zwitserland en Oostenrijk en Denemarken. Ook in Australië en New Zealand is het beeld vrij gunstig. Het zijn landen waar men gebruik wenst te maken van het gezond verstand dat we geacht worden te hebben mee gekregen.

Type II – Landen die op de goede weg zijn maar waar het nog niet over is; Groot Brittannië, Portugal, Canada, Singapore, Qatar, Koeweit, Verenigde Emiraten, Servië, Tsjechië en Turkije. Men doet zijn best maar het is een heel hardnekkig virus dat steeds weer oplaait.

Type III – Landen waar het virus stabiliseert. men doet wel het een en ander maar het is niet genoeg. Er is meer nodig en waarom men dit niet wenst in te zien weet ik niet. De landen die in deze fase verkeren zijn; Rusland, Peru, Polen, Wit Rusland en Ecuador. De Wereld en de USA en Zweden waren ook in deze categorie maar zijn inmiddels afgedaald naar lagere categorieën. Het loopt duidelijk uit de hand. Een tweede golf dreigt terwijl de eerste nog niet eens over is.

Type IV – Het aantal nieuwe besmettingen toont een duidelijk stijgende lijn. De stijging is niet exponentieel. Met andere woorden de situatie is nog niet helemaal hopeloos maar best is het ook niet. Wie in zo’n land leeft heeft heel erg pech. Want vluchten naar een ander beter land zit er niet in. De grenzen zitten potdicht voor deze landen . Het is te gevaarlijk om uitzonderingen toe te staan; De landen in deze categorie zijn; Chili, Mexico, Colombia, Pakistan, Indonesië, Saoedi Arabië, Egypte, Bangladesh, Oman, Bahrein, maar ook de USA en Zweden vallen in de categorie.

Type V – De stijging is exponentieel. Dat wil zeggen dat het net lijkt of men helemaal niets doet of weinig zinnigs. Er zijn landen bij in deze lijst die geregeerd worden door een gevaarlijk gek die in een gesticht thuis hoort maar wel gekozen is als zodanig. Iets waar je met je verstand niet bij kunt. De landen zijn; Brazilië, India, Zuid Afrika, Argentinië om er maar een paar te noemen. Het is heel erg maar je kunt er zo weinig aan doen.

En dan is er een nieuwe nog ergere categorie van landen ontstaan. Dat zijn de landen waar de zo gevreesde tweede golf van de pandemie begonnen is en dit vaak nog voor de eerste voorbij is. Hier gaat het heel erg fout. Enkele van deze landen zijn; Iran, Oekraïne, Roemenië, Israël en misschien moet je de USA van Trump de Rampzalige er ook wel toe rekenen. Wat heeft de Amerikanen bezield om deze volstrekte malloot als president te kiezen. Het pleit duidelijk tegen gekozen leiders. Dan nog liever de methode die de meeste Europese landen hanteren. Laat de elite zelf de leiders uitzoeken en ervoor zorgen dat hun macht begrenst is tot die van voorzitter van de ministerraad.

Voor zover de update over het corona virus. Het is jammer dat ik geen beter nieuws heb kunnen brengen maar helaas is daar geen aanleiding voor. Maar om toch een beetje positief af te sluiten. In West en Zuid Europa met uitzondering van Zweden zijn we beslist op de goede weg en is er ruimte voor verdere versoepeling.

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in artikel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.