Tijd om weer eens met een artikel te komen

Het wordt weer eens tijd om met een nieuw artikel te komen. In de artikeltjes die ik hier publiceer probeer ik voor mezelf vragen op te lossen. Een van de vragen waar ik al een tijdje mee worstel, is de vaststelling dat het verschil tussen de maximum temperatuur en de minimum temperatuur ook wel het verschil genoemd tussen dag en nacht. Volgens de theorie van het versterkt broeikaseffect hoort dit verschil af te nemen. Maar dit gebeurt al 40 jaar niet meer. Dit roept bij mij de vraag op waarom niet.

Laat ik vast stellen dat ik mij probeer te houden aan de uitspraak dat iedereen recht heeft op een eigen mening maar niemand recht heeft op eigen feiten. De toename tussen dag en nacht over de afgelopen 40 jaar is een feit. Feiten dienen erkent te worden en niet genegeerd of ontkent. Waarom neemt het verschil toe?

Mijn volgend artikel gaat dieper in op deze vraag en komt tot een aantal verrassende en ook wel verontrustende conclusies. Binnenkort meer hierover. De berekeningen zijn af. Ook is er al het een en ander in klad geschreven. Het is nu een kwestie om het in het net uit te schrijven, in te typen, te corrigeren en te publiceren. Dat kost nu eenmaal tijd. Maar ik hoop het voor eind oktober af te hebben.

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in opmerking en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tijd om weer eens met een artikel te komen

  1. Matroos Beek zegt:

    Interessant. Ik kijk uit naar eind oktober.

    Geliked door 1 persoon

  2. natuurfreak2 zegt:

    Ikben benieuwd naar je bevindingen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.