Is er leven na de hittegolf?

Gelukkig wel. Het weer valt reuze mee. Het is zomers en zo hoort het ook. Het is tenslotte zomer. Naar dit weer heb je de hele winter naar uitgekeken. Maak er gebruik van. Met deze temperatuur kun je weer alles doen wat je leuk vindt.

Een paar links van na de hittegolf uit de Nederlandstalige online mainstream media;

Onze hittegolf kwam uit Noord-Afrika. Het stak de middellandse zee over naar ons land en bracht hitte zoals nooit eerder vertoond. Daarna ging de hitte over IJsland naar Groenland toe. Het hield en houdt er misschien nog wel steeds thuis. Gevolg is dat er massa’s ijs is gesmolten. En dan bedoel ik geen waterijsjes van de supermarkt;

‘Onze’ hittegolf is verhuisd naar Groenland

Weet je nog, die hittegolf? Die is nu in Groenland en ‘dat is zorgelijk’

Hittegolf in Groenland: absoluut smeltrecord op één dag, “dit is alarmerend en dit had niemand verwacht”

WEET JE NOG..DIE HITTEGOLF VAN VORIGE WEEK? DIE IS VERHUISD NAAR GROENLAND!

Europese hittegolf heeft zich naar Groenland verplaatst

Hittegolf Groenland: extreem veel ijs gesmolten, genoeg om 4 miljoen zwembaden mee te vullen

Niet alleen wetenschappers hebben hier al decennia geleden voor gewaarschuwd. Het blijkt nu dat ook artiesten een voorgevoel hadden van wat kan gebeuren. Wat dacht u van dit liedje van de B52’s – The girl from Ipanema – uit 1986. Het refereert aan een veel ouder liedje uit 1962 – Antônio (“Tom”) Carlos JobimGarota de Ipanema. Dus ga niet zeggen dat men u niet gewaarschuwd heeft. De tekens staan al zo lang aan de wand.

Er zijn grote verschillen in temperatuur geweest tussen het warmste deel van het land en het minst warme deel. Deze verschillen zijn goed te zien op onderstaand plaatje. Het geeft het gemiddeld aantal dagen weer dat de temperatuur boven de 25 graden respectievelijk boven de 30 graden  te verwachten is;

tx_25_30_8110

Als je niet tegen de hitte kunt valt te overwegen om in Den Helder of Texel te gaan wonen. Als u dit te drastisch vindt kunt u ook overwegen om de hittegolf door te brengen op Texel. Gewoon even een weekje weg. Er zijn ergere dingen denkbaar dan een weekje Texel.

Plus nog een paar wetenswaardigheden;

Oogst verpietert door droogte? Quinoa kan aardappel hittebestendig maken

Zomerse drankjes voor warme dagen

NUcheckt: Gebruik van airco’s levert extra klimaatproblemen op – deels waar en deels onwaar – Zo iets als een beetje zwanger?

Topzomer voor bestrijdingsdiensten: ‘Insecten leveren goeie business op’

Er ís geen hittegolvenraadsel – opnieuw over de homogenisatie van de KNMI(zucht)

Kans op herhaling hittegolf van vorige week jaarlijks 1 tot 2 procent

Zo creëer je een vakantiegevoel in je huis

Voor zo ver de extra rubriek hittegolven. Ze komen en ze gaan. We zullen er mee moeten leren leven. Volg de stappen van het Nationale Hittegolf met heel voor de hand liggende tips en trucks en het moet te doen zijn. Een goede airco aanschaffen is zeker de moeite van het overwegen waard. Het wordt nu eenmaal warmer op Aarde. Gevolg is dat de kans op een koudegolf afneemt en de kans op een hittegolf toeneemt. Geniet van het mooie weer.

 

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in artikel, Rubriek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Is er leven na de hittegolf?

  1. Rob Alberts zegt:

    Een airco maakt dat we nog meer energie gaan gebruiken.

    Er zijn ook andere koelende maatregelen te nemen.

    Warme groet,

    Like

    • Zolang de energie groen is valt de schade nog mee. NUcheckt heeft dit onderzocht. Hun conclusie: Deels waar. Maar hittegolven zijn nog altijd extreme gebeurtenissen. Bij normaal zomers weer doe ik gewoon ramen en deuren tegenover elkaar open. Dat helpt prima.
      Zomerse groet,

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.