Reacties van Mainstream online Media op het besluit van Trump

Zoals bekend heeft Trump besloten om de VS uit het Verdrag van Parijs terug te trekken. Het was een verkiezingsbelofte van hem. Trump gelooft niet in door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Het zou een hoax zijn van de Chinezen om de Amerikaanse economie te schaden. Trump werd gekozen en probeert nu zijn beloften waar te maken. Dit is wat de kiezers verwachten van hun gekozen leiders. Hij wil een betere deal voor Amerika.

Hier onder een overzicht van de reacties die in de Nederlandse Mainstream online media verschenen over het besluit van Trump. De reacties zijn gerangschikt per media en zijn beslist niet volledig. Het is slechts wat in het oog springt en bevestigt dat het klimaat een onderwerp is dat leeft in de mainstream media.

Metro:

NRC:

Telegraaf:

nu.nl:

De Speld:

Welingelichte Kringen:

RTLnieuws:

de Volkskrant:

NOS:

Trouw:

Het besluit van Trump heeft een enorme impact gehad op de media. Men is geschokt, verbijsterd, teleurgesteld. Men hoopt er het beste van maar het zal er niet gemakkelijker op worden om de klimaatdoelstellingen van Parijs dichterbij te brengen.

Overigens zijn verdragen niet zaligmakend. Nederland heeft zo’n beetje aan alle verdragen, protocollen, akkoorden, overeenkomsten en plannen mee gedaan en toch de uitstoot van CO2 is niet verminderd ten opzichte van 1990. In tegendeel het is juist gestegen. Verdragen alleen maken het verschil niet. Als er geen wil is zijn de verdragen het papier niet waard waarop ze geschreven zijn.

Literatuur: Klimaatconferentie van Parijs 2015

 

 

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in Rubriek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Reacties van Mainstream online Media op het besluit van Trump

  1. natuurfreak zegt:

    Ach ,Ik persoonlijk denk dat Trump erg zal moeten oppassen.Hij jaagt iedereen tegen zich in het harnas.Vandaag of morgen gebeurt er wat verschrikkelijk s in Amerika .Als hij niet afgezet wordt vrees ik dat hij neergeschoten wordt want je kan mensen niet blijven aanvallen.Die man ziet alleen zichzelf graag en denkt dat hij altijd gelijk heeft.Ondertussen gaat dat circus maar verder.Als hij al die feiten van de opwarming naast zich neer blijft leggen gebeuren er onomkeerbare zaken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.