Welkom op mijn nieuwe blog

Welkom op mijn nieuwe blog.

Het onderwerp van mijn blog is klimaat, temperatuur, aardwetenschap en natuurkunde.

Mag ik mij even aan u voorstellen?

Mijn naam is Raymond Horstman, ik woon in Overijssel en ik interesseer me voor fotografie, schilderijen, klimaatstudies, geschiedenis en strandwandelingen en zoals u kunt zien waag ik me soms aan gedichtjes.

Dit blog is opgericht om ruimte te bieden aan artikel dat ik geschreven heb en dat de neerslag is van een studie waar ik al 3 jaar mee bezig ben. Doel van mijn artikel is aan te tonen dat je de gemiddelde temperatuur van het oppervlak van de Aarde van ca. 15 °C kan verklaren door uitsluitend gebruik te maken van ingaande zonne-energie en uitgaande aardwarmtestraling. Dit is mij gelukt. Er is in mijn model geen behoefte aan zoiets als Backradiation of natuurlijk broeikaseffect. Het gaat heel goed zonder deze theorie die slechts geboren is uit noodzaak en niet omdat iemand dit fenomeen ooit daadwerkelijk heeft waargenomen. Mijn artikel probeert geen verklaring te bieden voor de klimaatsverandering maar ontkent ook geen zins dat die verandering plaatsvindt. Ik beschouw de opwarming van ca 0,9 °C over de afgelopen 160 jaar als een feit. Mijn artikel pretendeert uitsluitend de temperatuur van het oppervlakte van de aarde te verklaren en niet de verandering die heeft plaats gevonden. Misschien dat ik me op een later tijdstip nog uitlaat over mogelijke verklaringen. Voorlopig hou ik het er op dat de klimaatverandering verklaard dient te worden uit een mix van natuurlijke en menselijke oorzaken die in de tijd van samenstelling kan veranderen. Hier kun je je geen buil aan vallen.

Over Raymond Horstman

Onderzoeker, analist, schrijver. Havo B-pakket, HBO analytische chemie en propedeuse Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Een brede belangstelling in algemene zaken en een bijzondere interesse in klimaatstudies. Mijn woonplaats wordt door een bekend schrijver die er gewoond heeft omschreven als het "onliefelijk stadje E.". Een bekend dichter had het over het einde van de spoorlijn. Het is een fijne stad om in te wonen. Kort samengevat: E. heeft het!
Dit bericht werd geplaatst in welkom en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Welkom op mijn nieuwe blog

 1. natuurfreak zegt:

  best interessant.Hier kan ik wel het een en ander opsteken.

  Like

 2. Ik ga binnenkort een stukje plaatsen waarin wordt uitgelegd dat de toename van kooldioxide(CO2) in de atmosfeer inderdaad door de mens is veroorzaakt. De data-analyse is af. Het artikel dient nog geschreven te worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. natuurfreak zegt:

  Bedankt voor al je bezoeken aan mijn blog en ben blij dat de temperatuur gedaald is en we weer kunnen adem halen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.